Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nederlandse Pasta Bolognese met Verse Groenten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
grillpan
kookpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
pond
gehakt
▢
200
gram
spaghetti of pasta naar keuze
▢
½
courgette
fijn gesneden
▢
½
gele paprika
fijn gesneden
▢
½
groene paprika
fijn gesneden
▢
1
ui
fijn gesneden
▢
100
gram
champignons
fijn gesneden
▢
1
pond
cherrytomaten
▢
1
blik
gepelde tomaten
▢
1
groentebouillonblokje
▢
2
tenen
knoflook
fijn gesneden
▢
1
eetlepel
oregano
▢
1
theelepel
Italiaanse kruiden
▢
Geraspte pecorino
naar smaak
Instructies
Breng het blik gepelde tomaten samen met de cherrytomaten, knoflook, ui, oregano en het bouillonblokje aan de kook in een grote pan.
Gebruik een staafmixer om het tomatenmengsel tot een gladde saus te pureren.
Rul het gehakt in een aparte pan tot het gaar is en voeg het vervolgens toe aan de tomatensaus.
Snijd de courgette, gele paprika, groene paprika en champignons fijn.
Bak deze groenten in een grillpan tot ze gaar en licht gebruind zijn.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente en giet af.
Serveer de pasta op borden, schep de bolognesesaus erover en voeg de gegrilde groenten toe.
Bestrooi met geraspte pecorino naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij