Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Nieuwjaarskoeken
Oud Twents recept / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
elektrisch wafelijzer
Ingrediënten
▢
1
pond
bloem
▢
1
pond
kandij-klontjes
▢
10
gram
pijpkaneel
▢
10
gram
anijs zaad
▢
1
citroen
geraspt
▢
2
eieren
▢
½
pond
boter
Instructies
De boter tot room roeren.
De kandij-klontjes met kokend water overgieten en laten smelten.
De pijpkaneel en het anijszaad goed fijn stampen.
De boter, eieren, meel en suikerwater goed mengen zodat er geen klontjes meer in zijn en dan de pijpkaneel, het anijszaad,
de citroen schil en wat citroensap toevoegen.
Het deeg moet dik vloeiend zijn.
Dus als het te dik is nog water of een scheut brandewijn toevoegen.
Een elektrisch wafelijzer met spek inwrijven en de koeken bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
/
Overijssel
Feestdagen etc
Oud & Nieuw