Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Noordzeekabeljauw met mosselen
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
theedoek
schone, zonder wasmiddelen luchtjes
Oven
ovenschaal
Zeef
Ingrediënten
▢
2
sjalotjes
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
prei
▢
4
takjes
selderij
▢
4
takjes
peterselie
▢
2
tomaten
▢
1
kilo
mosselen
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
4
kabeljauwhaasjes
` ca. 150 g
▢
zout
▢
20
g
boter
▢
5
peperkorrels
▢
2
dl
witte wijn
▢
1
envelopje
saffraan
▢
3
eetlepels
pernod
▢
peper
versgemalen
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Sjalotjes, ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden.
Stelen van selderij en peterselie breken (bewaren) en blaadjes fijnhakken.
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Mosselen onder stromend water schoonboenen.
Mosselen die niet dichtgaan na tik op aanrecht en kapotte mosselen verwijderen.
In koekenpan olijfolie verhitten.
Sjalotjes zachtjes glazig fruiten.
Kabeljauw bestrooien met zout en peper en tussen sjalot leggen.
Kabeljauw op hoog vuur in ca. 3 minuten bruinbakken, halverwege keren.
Stukken kabeljauw in ovenschaal leggen, sjalot erop scheppen en in oven vis in 10-15 minuten gaar laten worden.
Intussen in grote pan boter verhitten en ui en prei zachtjes glazig fruiten.
Mosselen erop leggen en knoflook, peperkorrels en selderij- en peterseliestelen ertussen verdelen.
Wijn erover schenken.
Mosselen afgedekt in 6-8 minuten koken tot alle mosselen openstaan.
Mosselen uit schelp nemen.
Theedoek vochtig maken en in zeef leggen.
Mosselvocht opvangen in andere pan.
Toevoegen: saffraan, fijngehakte selderij en peterselie en blokjes tomaat.
Mosselen erdoor scheppen en verwarmen.
Op smaak brengen met pernod.
Mosselen met mosselvocht op vier borden scheppen.
Kabeljauw met sjalotjes in midden erop leggen.
Voedingswaarden
Calories:
310
kcal
|
koolhydraten:
16
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
33
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland