Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Noors Platbrood met Zaden en Oude Kaas
Dit Noorse platbrood, rijk aan zaden en oude kaas, is heerlijk knapperig en perfect voor een koolhydraatarm dieet.
Porties:
8
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Mengkom
Spatel of lepel
Ingrediënten
▢
3
eieren
▢
130
g
oude kaas
geraspt
▢
1
el
mayonaise
▢
2
el
roomkaas
of Griekse yoghurt, Mon Chou
▢
1,5
tl
wijnsteenbakpoeder
▢
70
g
sesamzaad
▢
65
g
lijnzaad
▢
75
g
zonnebloempitten
▢
80
g
pompoenpitten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200-225°C.
Meng in een kom de eieren, oude kaas, mayonaise, roomkaas en bakpoeder tot een dun beslag.
Voeg de zaden en pitten toe tot het mengsel steviger wordt, maar zorg ervoor dat het niet te droog is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de plaat.
Gebruik de achterkant van een vochtige lepel om het platbrood gelijkmatig uit te smeren tot een plak van 1-1,5 cm dik.
Bak het platbrood in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten tot het goudbruin is.
Laat volledig afkoelen en snijd in ca.
16 stukken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met roomboter, kruidenkaas of als knapperige basis voor beleg.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een
Chardonnay
of een zachte
Riesling
past goed bij de nootachtige smaken van dit platbrood.
Voedingswaarden
Serving:
100
Per 100 gram Noors platbrood koolhydraatarm:
|
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
5.4
g
|
Protein:
18.4
g
|
Vet:
28.2
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Noorwegen
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm