Rooster de norivellen in een droge koekenpan gedurende 30 seconden aan beide zijden tot ze krokant zijn en heldergroen van kleur worden.
Laat de norivellen afkoelen en scheur ze vervolgens in grove repen.
Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan en laat het afkoelen.
Snijd de avocado in plakken en besprenkel deze met de helft van het limoensap.
Klop de rest van het limoensap en de sesamolie tot een dressing, breng op smaak met zout en peper.
Meng de eikenbladsla met de dressing.
Verdeel de surimi, avocado en norirepen over de salade.
Bestrooi de salade met geroosterd sesamzaad.
Serveer de norisalade met avocado direct als verfrissende salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze norisalade met avocado past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner. Hun levendige aroma's en zuren vullen de smaken van de salade mooi aan.