Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Normandische appeltaart
Porties:
6
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
wachten
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
taartvorm, of springvorm doorsnede 24 à 26 cm
Ingrediënten
▢
125
g
bloem
▢
140
g
koude boter
▢
25
g
basterdsuiker
▢
mespunt
zout
▢
1
eierdooier
▢
500
g
goudrenetten
▢
6
eetlepels
appelmoes
▢
35
g
poedersuiker
Instructies
Voorbereiden
Bloem boven kom zeven.
100 G boter in kleine blokjes snijden en met suiker over bloem verdelen.
Zout toevoegen.
Met twee messen ingrediënten dooreen snijden tot kruimelig geheel.
Eierdooier toevoegen en alles snel met koele hand tot soepel deeg kneden.
Deeg in plasticfolie wikkelen en 1 uur in koelkast laten rusten.
Deeg uitrollen tot ronde lap en vorm ermee bekleden.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
Partjes in dunne plakjes van 2 à 3 mm snijden.
Deegbodem bestrijken met appelmoes en hierop plakjes appel dakpansgewijs in cirkels schikken.
Intussen rest van boter smelten.
Gesmolten boter over appels druppelen en bestrooien met 2/3 van poedersuiker.
Taart in midden van oven in 45 minuten goudbruin en gaar bakken.
Rest van poedersuiker 5 minuten voor einde van baktijd over taart strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lauwwarm serveren. Lekker met lepel crème fraîche of bolletje roomijs.
Voedingswaarden
Calories:
355
kcal
|
koolhydraten:
36
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Frankrijk