Halveer de vanillestokjes en schraap het merg eruit met een mesje.
Smelt de roomboter op lage temperatuur.
Meng melk, vanillemerg, eieren, suiker, zout, bloem en gesmolten boter samen in een ruime kom.
Gebruik een staafmixer om een beslag zonder klontjes te maken.
Schil de appel en snijd flinterdunne plakken (gebruik een mandoline) en verwijder de kern.
Smelt wat roomboter in een pannenkoekenpan.
Voeg een eetlepel suiker toe en laat karamelliseren.
Bak kort de appelschijven in de karamel aan beide kanten.
Giet er beslag op.
Draai de crêpe om zodra er luchtbelletjes ontstaan en de pannenkoek droger oogt.
Zet de afzuigkap uit.
Voeg een scheutje calvados toe aan de pannenkoek en steek het aan met een aansteker (zorg ervoor dat de afzuigkap uit staat!
).
Herhaal dit tot het beslag op is.
Stapel de pannenkoeken op elkaar en houd ze warm (bijvoorbeeld in de oven op 70 graden).
Snijd een punt uit de Normandische Crêpe Taart.
Serveer met amandelschaafsel, krenten en een bolletje ijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Normandische Crêpe Taart met een vleugje calvados!WijnadviesEen zoete witte wijn zoals een dessertwijn of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais