Deze sappige Normandische fazant wordt gecombineerd met gebakken appels en een rijke saus van crème fraîche. Een klassiek en smaakvol gerecht, ideaal voor de feestdagen!
Verhit 50 g boter in een ovenvaste pan en braad de fazanten rondom bruin.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 8 partjes.
Bak de appels in 50 g boter gedurende ongeveer 6 minuten.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een deel van de gebakken appels.
Leg de fazanten op de appels en verdeel de rest van de appels eromheen.
Klop de crème fraîche los en schenk deze over de fazanten.
Dek de schaal af en bak de fazanten in het midden van de oven gedurende 25-40 minuten, of tot ze gaar zijn.
Serveer de fazant met de gebakken appels en aardappelpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt deze Normandische fazant ook serveren met bijgerechten naar keuze.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij de smaken van deze Normandische fazant.