Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Normandische galettes (glutenvrij)
Authentieke Normandische galettes gemaakt van boekweitmeel, die je kunt vullen met klassieke of verrassende ingrediënten.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
rijzen
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
pan
Ingrediënten
▢
250
g
maïsmeel
glutenvrij
▢
250
g
boekweitmeel
glutenvrij
▢
½
liter
melk
▢
15
g
gist
▢
Zout
▢
Boter
▢
Compète vulling:
▢
Emmentaler
▢
Ham
▢
Spiegelei
Instructies
Meng het maïsmeel, boekweitmeel, melk, gist en zout tot een pannenkoekenbeslag.
Laat het beslag 4 uur rijzen.
Bak de galettes in een pan met boter aan beide zijden.
Voor een klassieke "compète", leg de ham, Emmentaler en het spiegelei op de gebakken galette en vouw vierkant op, zodat de eidooier zichtbaar blijft.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveertips met andere vullingen:
spinazie en geitenkaas
gerookte zalm en zure room
brie en rabarber
bloedworst en appeltjes
Wijnadvies:
Een droge cider past perfect bij galettes.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Pannenkoeken
/
Voorgerechten
/
Wraps
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch