Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Normandische kip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
▢
Zout
peper
▢
2
appels
▢
1
laurierblaadje
▢
Lapje vetspek
▢
40
gr
boter
▢
3
fijngesneden
sjalotjes
▢
Kippenbouillon
▢
250
gr
kleine champignons
▢
25
gr
boter
▢
2
dl
crème fraîche
Instructies
Wrijf de kip in met zout en peper.
Stop de in stukjes gesneden appels en het laurierblaadje in de buikholte en sluit de buikholte af met een houten prikker.
Bind een brede reep vetspek om de borst van de kip.
Verhit 40 gr boter en bak de kip rondom bruin.
Bak de sjalotjes 5 minuten mee.
Braad de kip met het deksel schuin op de pan nog 50 minuten tot hij gaar is.
Keer de kip regelmatig en voeg af en toe een scheutje kippenbouillon toe aan de pan.
Bak de champignons in 25 gr boter gedurende 5 minuten.
Verwijder 15 minuten voor het einde van de braadtijd het spek.
Voeg de champignons toe aan de pan en laat alles nog 15 minuten braden.
Haal de kip uit de pan, roer 2 dl crème fraîche door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de saus en de gebakken appeltjes bij de kip.
Geniet van deze heerlijke Normandische kip!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Feestdagen etc
Kerst