Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Oesters in bieslookvinaigrette
snel te maken
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Koelkast
oestermesje
schaal
theezeefje
Ingrediënten
▢
6
oesters
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
½
eetlepel
Thaise vissaus
▢
2
theelepel
vloeibare honing
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
8
sprietjes
bieslook
Instructies
Oesters openen met oestermesje, oesters uit schelp nemen, oestervocht opvangen en door theezeefje schenken.
Oesters tot gebruik in koelkast zetten.
Diepe gedeelte van schelpen onder koud water schoonspoelen en droogdeppen met keukenpapier.
In kommetje balsamicoazijn, oestervocht, vissaus en honing door elkaar roeren.
Olie in dun straaltje al roerend toevoegen tot egale dressing ontstaat.
Bieslook klein knippen en aan dressing toevoegen.
Oesters terugleggen in schelp en dressing erover scheppen.
Oesters op schaal serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk