Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oliebollen met Krenten en Sukade
Heerlijke traditionele oliebollen met krenten en sukade, perfect voor een gezellige oud en nieuw viering.
Porties:
40
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan of airfryer
IJsbolletjesschep of 2 lepels
keukenpapier
kom
vergiet
Ingrediënten
▢
1
ei
maat 3
▢
2
dl
melk
▢
2
dl
water
▢
200
gram
krenten en/of rozijnen
▢
50
gram
sukade
▢
500
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
Poedersuiker
▢
Slaolie
▢
Zout
Instructies
Laat de olie heet worden (180°C).
Zeef het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout in een kom.
Roer vanuit het midden de melk en het ei door het bakmeel.
Voeg geleidelijk het water toe en meng tot een glad beslag.
Meng de goed uitgelekte krenten/rozijnen en de sukade door het beslag.
Vorm met 2 lepels of een ijsbolletjesschep direct bolletjes van het beslag.
Laat de bolletjes voorzichtig in de hete olie glijden.
Bak de oliebollen in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Laat de oliebollen uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de oliebollen warm.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Brood
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Feestdagen etc
Oud & Nieuw