Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oliebollen met Krenten, Rozijnen en Appel
Traditionele oliebollen met een rijke vulling van krenten, rozijnen, sukade, oranjesnippers en appel, perfect voor oud en nieuw.
Porties:
35
oliebollen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
rijzen
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan of airfryer
kom
lepels
Papieren handdoeken
schuimspaan
theedoek
Ingrediënten
▢
1
appel
▢
1
ei
▢
10
gram
zout
▢
100
gram
krenten
▢
100
gram
rozijnen
▢
20
gram
gist
of 1 zakje gedroogde gist
▢
25
gram
oranjesnippers
▢
50
gram
sukade
▢
500
gram
bloem
▢
½
liter
melk
▢
Slaolie
zonnebloemolie of arachideolie
Instructies
Was de krenten en rozijnen, laat ze uitlekken en dep ze droog met een theedoek.
Verwarm de melk tot lauwwarm.
Los de gist op in een paar eetlepels lauwwarme melk.
Meng de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Giet de opgeloste gist en het ei in het kuiltje.
Roer vanuit het midden een glad beslag door de bloem, voeg geleidelijk de lauwwarme melk toe.
Voeg de krenten, rozijnen, sukade, oranjesnippers en appel toe.
Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verhit de olie tot 180-190°C.
Schep met 2 lepels kleine hoeveelheden beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen goudbruin en gaar.
Haal de oliebollen uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de oliebollen warm.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Oud & Nieuw