Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oliebollen met stoofperen en witte chocolade
Heerlijk varieren met glutenvrije oliebollen. Lekker met stoofpeer en witte chocolade!
Porties:
12
stuks
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hoge beslagkom
mixer met deeghaken.
schone theedoek
Frituurpan
oliebollentang of 2 eetlepels
schuimspaan
Vergiet, of keukenpapier
pan, met schaal voor au bain marie (of magnetronbestendig kommetje)
Ingrediënten
▢
1
pak
Koopmans Oliebollen Glutenvrij
▢
200
ml
handwarm water
38-40°C
▢
350
g
stoofperen
kant-en-klaar in blokjes
▢
200
g
witte chocolade
koemelkvrij
▢
50
g
grofgehakte pistachenoten
Instructies
Doe de mix in een beslagkom.
Voeg het warme water toe.
Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
Roer de stoofperen-blokjes door het beslag.
Rijzen
Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat circa 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
(het beslag moet ongeveer 2x zoveel worden) Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door!
Bakken
Laat in een frituur of friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
Vorm met een oliebollentang (ijstang) of met twee lepels bolletjes beslag.
Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Decoreren
Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie.
Dip de helft van de oliebollen in de chocolade en strooi wat grofgehakte pistachenoten erover
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Oud & Nieuw