Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Oliebollen met stroopwafel
Twee glutenvrije lekkernijen komen samen: varieer versgebakken glutenvrije oliebollen met stukjes glutenvrije stroopwafel; allebei glutenvrij natuurlijk. Deze glutenvrije oliebollen met stroopwafel zijn heerlijk in combinatie met poedersuiker!
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hoge beslagkom
mixer met deeghaken.
schone theedoek
Frituurpan
oliebollen-/ijstang of 2 eetlepels
schuimspaan
Vergiet, of keukenpapier
Ingredients
▢
1
pak
Koopmans Oliebollen Glutenvrij
▢
275
ml
handwarm
38-40°C water
▢
180
g
glutenvrije stroopwafels
in stukjes
▢
poedersuiker
▢
zonnebloemolie
Instructions
Doe de mix in een beslagkom.
Voeg het warme water toe.
Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
Roer of spatel de stroopwafels door het beslag.
Rijzen
Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat circa 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
(het beslag moet ongeveer 2x zoveel worden) Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door!
Bakken
Laat in een frituur of friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
Vorm met een oliebollentang (ijstang) of met twee lepels bolletjes beslag.
Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Serveren
Garneer met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Oud & Nieuw