Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Omelet met Kippenlevers
Een smakelijke omelet gevuld met gebakken kippenlevers, perfect voor een snelle lunch of licht diner.
Porties:
1
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
water
▢
1
tomaatje
▢
100
gram
kippenlevers
▢
25
gram
boter
voor de levers
▢
25
gram
boter
voor de omelet
▢
3
eieren
▢
Peterselie
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Snijd de levers in stukjes en bak ze aan alle kanten bruin in 25 gram boter.
Bestrooi met zout en peper.
Klop de eieren los met water, peper en zout met een staafmixer.
Verhit 25 gram boter in een voorverwarmde pan, zet het vuur hoog en giet het eiermengsel erin.
Breng de eimassa zodra deze is gestold met een vork naar het midden.
Laat het vloeibare steeds naar het midden vloeien.
Bak de onderkant lichtbruin.
Schep de kippenlevers op één kant en vouw de omelet dubbel.
Laat de omelet op een schaal glijden en versier met een tomaatje en peterselie.
Dien direct op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Lunch
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij