Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Omelette soufflé
Porties:
2
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
, met anti-aanbak laag doorsnede 26 cm
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
slagroom
▢
2
eetlepels
boter
▢
4
eieren
▢
zout
▢
peper
Instructies
Boven 2 kommen eieren splitsen.
Eierdooiers met slagroom, zout en peper kloppen tot mengsel licht van kleur en dik is.
Eiwitten met mespunt zout stijf slaan.
2 eetlepels eiwitschuim luchtig door eierdooiers scheppen.
Dit mengsel op eiwitten laten glijden en voorzichtig door elkaar spatelen.
In pan boter zachtjes verhitten.
Zodra boter schuimt omeletmassa toevoegen en 15 seconden met vork omscheppen.
Omelet voorzichtig omscheppend luchtig bakken tot onderkant gestold is.
Omelet dubbelklappen en direct serveren.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
0
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Ei
/
Lunch
Land van herkomst
Frankrijk