Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Omgekeerde Perentaart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Benodigheden voor het deeg:
▢
225
gram
bloem
▢
75
gram
Lichte bastardsuiker
▢
Snufje
zout
▢
150
gram
koude echte boter
▢
1
eidooier
Voor de vulling:
▢
150
gram
suiker
▢
scheutje
water
▢
klontje
echte boter
▢
5
rijpe handperen
geschild en in repen gesneden
Instructies
Doe de bloem, suiker, zout en de boter in de keukenmachine en laat mengen tot het deeg aan elkaar kleeft.
Doe er dan de eidooier bij en meng nog even door.
Haal het deeg uit de kom en verpak het in plastic folie.
Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
Neem een ronde lage bakvorm en vet deze in.
Zet de bakvorm aan de kant en ga verder met het maken van de karamelsaus.
Neem een steelpan en doe hierin het scheutje water met de suiker.
Zet op een hoog vuur en laat koken.
De suiker gaat verkleuren naar goudbruin.
Kijk uit dat je het niet laat verbranden.
Wanneer de saus goed is neem je hem van het vuur en blus je het geheel af met een klein scheutje water.
Roer dan het klontje boter erdoor.
Goed blijven roeren en vooral niet meer terug op het vuur zetten !
Schenk de saus in het bakblik en rangschik de geschilde peren er bovenop.
Neem nu het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap die iets groter is dan je bakvorm.
Leg de lap over de peren en probeer voorzichtig de zijkanten iets onder de peren in te steken.
Bak de omgekeerde perentaart in een voorverwarmde oven van 180° in ca 50 minuutjes gaar.
Haal de taart uit de oven en leg er een groot rond bord of taartschotel overheen.
Draai de taart in 1 keer om. Serveer bij de koffie of met een bolletje vanille ijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart