Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Onion Bhajis: Indiase uienballetjes (glutenvrij)
Knapperige en smaakvolle gefrituurde uienballetjes, een populaire Indiase snack.
Porties:
5
balletjes
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Frituurpan of wok
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
30
g
maïsmeel
▢
2
tl
komijn
▢
50
g
kikkererwtenmeel
▢
Een snuf zout
▢
Circa 100 ml water
▢
Plantaardige olie om in te frituren
Instructies
Snijd de ui in dunne halve ringen.
Meng in een kom het maïsmeel, kikkererwtenmeel, komijn en zout.
Roer beetje bij beetje het water erdoor tot een glad, stevig beslag.
Meng de uienringen door het beslag.
Verhit een flinke laag olie tot 180°C.
Vorm balletjes van het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
Frituur ze in ongeveer 3 minuten goudbruin.
Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een mint-yoghurtsaus of chutney.
Voedingswaarden
Calories:
80
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
4
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/ Frituren /
Groenten
Land van herkomst
India
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden