Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oostendse Garnaalsoep met Blond Bier
Deze traditionele Oostendse garnaalsoep heeft een rijke, volle smaak dankzij een bouillon van visafval en garnalen, verrijkt met blond bier en boter.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
Houten vijzel of keukenmachine
Zeef
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
500
g
visafval
▢
500
g
garnalen
▢
1
prei
in kleine stukjes
▢
1
wortel
in kleine stukjes
▢
1
dl
blond bier
▢
50
g
boter
▢
2
el
bloem
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Breng 1 liter koud water aan de kook met het visafval, licht gekruid met peper en zout.
Pel de garnalen en voeg de pellen toe aan de bouillon.
Voeg de gesneden prei en wortel toe zodra het water kookt.
Laat de bouillon 1 uur trekken op een laag vuur, zonder te laten koken.
Verhit de boter in een kleine pan en maak de helft van de garnalen fijn in een vijzel of keukenmachine.
Voeg beetje bij beetje visbouillon toe om een smeuïge roze pasta te verkrijgen.
Zet het vuur laag en giet het bier bij de garnalenpasta, blijf roeren en laat nog enkele minuten sudderen.
Zeef de bouillon en druk de vaste ingrediënten goed uit.
Voeg het garnalenmengsel toe aan de bouillon en roer goed door.
Voeg de resterende garnalen toe en haal de soep van het vuur.
Breng op smaak met extra peper en zout indien nodig en serveer direct, zeer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een sneetje geroosterd brood en een klodder verse room voor een extra romige afwerking.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chablis of een Belgische witte wijn past perfect bij deze garnaalsoep.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden