Voeg bloem, kristalsuiker, zout, kaneel, kruidnagelpoeder en boter toe en pulseer tot een kruimelig deeg.
Voeg de citroenrasp toe en meng tot een samenhangend deeg.
Druk het deeg plat, verpak in aluminiumfolie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175ºC (gasstand 2-3).
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak tot 3 mm dikte.
Steek koekjes uit met een koekjessteker, zorg voor gelijke aantallen van elk model.
Leg de helft van de koekjes op een bakplaat en steek in het midden een rondje uit.
Bak de koekjes 8–10 minuten, laat ze afkoelen.
Schep een lepeltje jam op de hele koekjes en druk er een koekje met opening op.
Bestuif de koekjes met poedersuiker.
Bewaar gevulde koekjes maximaal 2 dagen, ongevulde een week.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Bestrooi vlak voor serveren royaal met poedersuiker voor een feestelijke uitstraling.Wijnadvies:Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een licht bruisende prosecco.