Snijd de broodjes in dobbelsteentjes en doe ze in een grote kom.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en meng goed; het brood moet weken, maar niet papperig worden.
Blancheer de snijbiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
Hak de snijbiet zeer fijn.
Fruit de ui glazig in olijfolie en voeg de knoflook toe.
Meng het brood met het uimengsel, de snijbiet en de eieren.
Kruid met zout, peper, nootmuskaat en Worcestersauce.
Voeg meel toe en meng tot een stevig deeg.
Laat het deeg even rusten.
Maak een proefballetje; voeg indien nodig extra meel of paneermeel toe voor de juiste stevigheid.
Breng een brede pan met gezouten water bijna aan de kook.
Kook de balletjes 10 tot 15 minuten in het hete, niet kokende water.
Kook meerdere balletjes tegelijk, zolang ze naast elkaar in de pan passen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de balletjes in een goede bouillon (“zu Wasser”) of met een groene salade (“zu Lande”).Wijnadvies: Een droge witte wijn zoals een Grüner Veltliner past uitstekend bij dit gerecht.