Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse Bami
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wok, of hapjespan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
pak
eiermie
▢
1
bami-groentenpakket
▢
250
g
bami-vlees
gaar en in stukjes gesneden
▢
100
g
ham
in stukjes gesneden
▢
2
eieren
▢
1
kippenbouillonblokje
▢
2
theelepels
djahe
gemberpoeder
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
zoete ketjap
▢
2
theelepels
laos
galangal
▢
2
theelepels
ketoembar
gemalen korianderzaad
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepels
gedroogde selderij
▢
1
ui
in stukjes gesneden
Instructies
Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan.
Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de djahe, laos, ketoembar en het verkruimelde kippenbouillonblokje toe.
Roer goed door.
Voeg 2 eetlepels zoete ketjap toe, samen met het gare bami-vlees.
Voeg vervolgens de bami-groenten en daarna de ham toe.
Voeg beetje bij beetje de gare eiermie toe.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg op het laatst de gedroogde selderij toe en meng goed.
Kluts de twee eieren en bak een omelet in een koekenpan.
Snijd de omelet in reepjes en leg deze op de bami.
Serveer de bami met zure augurken en/of zure uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer de bami eventueel met wat fijngehakte lente-ui of verse koriander voor extra smaak en frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Riesling past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Indonesië