Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse Bami Goreng
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
Ingrediënten
▢
250
g
eiermie
▢
100
g
varkensvlees
in blokjes
▢
100
g
kippenvlees
in blokjes
▢
50
g
ontbijtspek
in stukjes
▢
4
eieren
▢
½
blik
visballetjes
in vieren gesneden (optioneel)
▢
200
g
spitskool
fijngesneden
▢
50
g
prei
in dunne ringen
▢
50
g
ui
gesnipperd
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
25
g
selderij
fijngehakt
▢
3
eetlepels
vis sojasaus
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
Peper naar smaak
▢
Mespuntje
ve-tsin
optioneel
▢
6
eetlepels
olie
▢
Margarine
Instructies
Snijd het varkensvlees, kippenvlees en ontbijtspek in kleine blokjes.
Verdeel eventueel de visballetjes.
Snijd de selderij, spitskool, prei, ui en knoflook.
Bak de eieren met een beetje margarine.
Als ze bijna gaar zijn, schraap ze dan op een hoopje en zet ze even opzij.
Kook de eiermie gedurende 5 minuten in 2 liter kokend water.
Trek de slierten met twee vorken uit elkaar.
Laat de mie uitlekken in een vergiet en besprenkel met een beetje olie om plakken te voorkomen.
Fruit de ui glazig in een wok of grote pan en voeg de knoflook en prei toe.
Voeg het varkensvlees, kippenvlees, visballetjes (indien gebruikt), ontbijtspek, selderij en spitskool toe.
Voeg de vis sojasaus, ketjap manis, peper en ve-tsin toe.
Meng alles goed terwijl je op laag vuur kookt.
Voeg tot slot de gekookte mie toe en bak het geheel op, waarbij je alles goed omschept.
Serveer de Oosterse Bami Goreng direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer de bami goreng met wat fijngehakte lente-ui of gebakken uitjes voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chenin Blanc past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Indonesië