Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse Frikandel Pan met Pittige Boemboe
Een snelle en smaakvolle Oosterse frikandel pan met een pittige boemboe, perfect als hartig hoofdgerecht of snack.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Afdekbare ovenschotel
magnetron
vijzel
Ingrediënten
▢
500
g
half-om-half gehakt
▢
1
beschuit
verkruimeld
▢
1
ei
▢
1
teen
knoflook
▢
1
theelepel
laos
galangal
▢
1
theelepel
sambal trassi
▢
½
theelepel
djahe
gember
▢
Snufje
sereh
citroengras
▢
Chilisaus naar smaak
▢
Korianderblad ter garnering
Instructies
Maak in een vijzel een boemboe door de knoflook, sambal trassi, laos, sereh, djahe, verkruimelde beschuit en korianderblad fijn te malen.
Meng deze boemboe goed door het gehakt, samen met het ei, totdat alles goed gemengd is.
Plaats het gehaktmengsel in een afdekbare ovenschotel.
Verwarm het gerecht gedurende 7 minuten in de magnetron op 700 Watt, of tot het gehakt gaar is.
Haal de ovenschotel uit de magnetron en giet er 2 eetlepels chilisaus overheen.
Garneer het gerecht met verse korianderblaadjes.
Serveer de Oosterse frikandel pan als een hartig hoofdgerecht of bijgerecht en geniet van de rijke smaken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pittige frikandel pan past goed bij een koele, verfrissende pils of een licht gekoelde witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Snack
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië