Een romig pastagerecht met een verrassende oosterse twist: macaroni met boemboe, hamreepjes en smeltende kaas. Snel, vullend en ideaal voor doordeweeks.
Week de boemboe in 200 ml kokend water en laat dit 10 minuten staan.
Breng in een grote pan ruim water aan de kook en voeg zout en de macaroni toe.
Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
Verhit de olie in een wok of braadpan.
Roerbak de Chinese roerbakmix 3 minuten.
Voeg de geweekte boemboe toe en bak 2 minuten mee.
Giet de macaroni af en schep deze door de groenten en boemboe.
Voeg de blokjes kaas en de hamreepjes toe en schep goed om.
Verwarm de macaroni op laag vuur tot de kaas begint te smelten.
Breng op smaak met zout en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer dit gerecht met een schaaltje ketjap manis om aan tafel naar smaak toe te voegen.Wijnadvies:Een frisse, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.