Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse Stamppot met Paksoi en Tempé
Een Oosters getinte stamppot met paksoi, champignons en tempé, op smaak gebracht met gember en komijn.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
pan
Stampe
Ingrediënten
▢
1
kleine
ui
▢
1
struik
paksoi
▢
150
gram
champignons
▢
150
ml
melk
▢
150
gram
tempé
▢
2
eetlepels
vloeibare bakboter
▢
500
gram
aardappels
▢
Gemalen komijn of koriander
▢
Gember
▢
Nootmuskaat
Instructies
Schil de aardappelen en kook gaar in weinig water.
Maak de groente schoon.
Snijd de champignons in kwarten, de ui in snippers en de paksoi in repen.
Snijd de tempé in blokjes.
Fruit de ui glazig in de bakboter.
Bak de tempé bruin mee.
Strooi gemberpoeder en komijn of koriander erover.
Bak de champignons en paksoi kort mee.
Verwarm de melk.
Maak van de gare aardappelen puree met hete melk, peper en nootmuskaat.
Schep het paksoimengsel erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch