Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
Roer de melk, boter, zout, peper, ketjap en sambal door de aardappelen tot een stevige puree ontstaat.
Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
Voeg de wortel toe en bak al omscheppend 7 minuten mee.
Voeg de paksoi toe en roerbak nog 2 minuten.
Roer de koriander en pindakaas erdoor en laat op laag vuur 5 minuten garen.
Voeg eventueel een scheutje water toe.
Grill intussen de saté onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar.
Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm goed door.
Roer vlak voor het serveren de taugé door de stamppot en bestrooi met seroendeng.
Serveer met de gegrilde saté.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met komkommer-zoetzuur en kroepoek voor extra crunch.Wijnadvies:Een aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.