Wrijf de varkenshaasjes rondom in met gemberpoeder, peper en zout naar smaak.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de varkenshaasjes in ongeveer 12 minuten rondom bruin en vanbinnen rosé.
Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes.
Haal de gebakken varkenshaasjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Voeg de gesneden bosui toe aan het bakvet in de pan en bak al omscheppend ongeveer 3 minuten, tot ze zacht zijn.
Voeg de ketjap, de honing en het sinaasappelsap toe aan de pan en roer goed door.
Voeg de geroosterde sesamzaadjes, 2 dl koud water en de inhoud van het zakje jus met uitjes toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat de jus op laag vuur ongeveer 1 minuut zachtjes doorkoken.
Snijd de varkenshaasjes in mooie plakjes.
Serveer de plakjes varkenshaas direct met de warme Oosterse jus erover.
Lekker met gegratineerde aardappelpuree en roergebakken spinazie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met extra geroosterde sesamzaadjes en verse koriander.Wijnadvies:Een fruitige witte wijn zoals een Riesling of een licht kruidige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de Oosterse smaken en de zoete tonen van de jus.