Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Opperdoezer Aardappelsalade met Spek en Pesto
Deze smaakvolle Opperdoezer aardappelsalade met spek, pesto en tomaat is een heerlijk bijgerecht. Perfect bij gegrild vlees of als lichte maaltijd!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
snijplank
mes
kom
Ingrediënten
▢
1
kg
Opperdoezer Ronde aardappelen
▢
Zout
naar smaak
▢
125
g
magere spekreepjes
▢
2
el
azijn
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
1
ui
gesnipperd
▢
3
el
olijfolie
▢
3
el
groene pesto
▢
Peper
naar smaak
▢
200
g
tomaten
in partjes
▢
2
el
pijnboompitten
geroosterd
▢
3
el
basilicum
fijngehakt
Instructies
Boen de Opperdoezer Ronde aardappelen schoon en kook ze 15 minuten in gezouten water.
Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig.
Breng de azijn met 2 el water, de knoflook en ui aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de olijfolie en pesto door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de gekookte aardappelen in plakjes en meng ze met de spekjes, tomaten en dressing.
Garneer met de geroosterde pijnboompitten en fijngehakte basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een gegrild varkenshaasje of een stuk vers brood.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Zomer