Wrijf 3 eetlepels ui, 2 gesnipperde knoflook, 1 theelepel sambal trassi, 1 theelepel laos (laoswortel), 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), 1 theelepel djinten (gemalen komijn), ½ theelepel kentjoer (galanga), 3 gepofte kemiries (kemirienoten) en zout tot een brei (gebruik een vijzel en stamper of een keukenmachine).
Kneed de specerijenbrei door 250 gram gehakt en laat het minstens 1 uur, maar liefst langer, intrekken.
Braad het vlees met de kruiden in een pan met anti-aanbaklaag onder goed omscheppen aan.
Voeg er, als het vlees lichtbruin begint te worden, 3 eetlepels asem (tamarinde), ⅙ blok santen (kokoscrème), 1 spriet sereh (citroengras) en 2 djeroek poeroetbladen (kruidige limoenblaadjes) aan toe en laat een uurtje zacht sudderen.
Voeg 2 dl water toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer Oseh-Oseh met witte rijst en gestoomde groenten.
Lekker met kroepoek en sambal.
Wijnadvies:
Een aromatische witte wijn, zoals een Gewürztraminer, of een koud biertje past er goed bij.