Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ossehaas in Bladerdeeg met Honing-Tijmsaus
Een malse ossehaas in knapperig bladerdeeg, gevuld met een kruidige kalfsgehaktvulling. Een indrukwekkend gerecht voor speciale gelegenheden.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
braadslede
deegroller
Ingrediënten
Voor de ossehaas:
▢
600
gr
ossehaas
middenstuk
▢
2
eetlepels
olie
▢
Zout en peper naar smaak
▢
1,25
dl
droge rode wijn
Voor de vulling:
▢
200
gr
mager kalfsgehakt
▢
½
theelepel
mosterd
▢
½
theelepel
zout
▢
1
theelepel
groene peper
▢
2
eetlepels
gehakte peterselie
▢
1
theelepel
tijm
▢
30
gr
geraspte ui
▢
1
eetlepel
paneermeel
Voor het deeg:
▢
450
gr
bladerdeeg
10 plakjes
▢
1
eidooier
▢
2
eetlepels
slagroom
Instructies
Wrijf de ossehaas in met olie en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verhit een pan en braad de ossehaas rondom aan in 10 minuten.
Keer regelmatig zonder in te prikken.
Leg het vlees op aluminiumfolie en bestrooi met zout en peper.
Schenk de wijn in de pan met braadvocht en laat tot 2 eetlepels inkoken.
Bestrijk het vlees met de ingekookte wijn en laat het goed afkoelen in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de vulling en zet opzij.
Rol het bladerdeeg uit tot een rechte lap van 3 mm dik.
Verdeel een kwart van de vulling over het midden van het deeg, leg de ossehaas erop, en verdeel de rest van de vulling over de bovenkant.
Rol het deeg om de ossehaas en leg met de naad naar onderen in een braadslede.
Snijd reepjes van de deegrestjes en decoreer de bovenkant.
Klop de eidooier los met room en bestrijk het deeg hiermee.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de ossehaas in het midden van de oven 40-50 minuten goudbruin.
Laat 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een heerlijke
honing rijm saus
Wijnadvies:
Een elegante Saint-Émilion begeleidt dit gerecht perfect door zijn complexiteit en balans.
Voedingswaarden
Calories:
598
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
42
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Kerst