Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ossenhaas in kruidenpanade
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
20
g
Italiaanse kruiden
▢
15
g
basilicum
▢
4
ossenhaasjes
▢
3
eetlepels
olie
▢
zwarte peper
versgemalen
▢
2
eetlepels
boter
▢
zeezout
▢
30
g
peterselie
▢
4
teentjes
knoflook
Instructies
Tijm en rozemarijn uit kruidenmix van takjes rissen.
Rest van kruidenblaadjes van steeltjes plukken.
Knoflook pellen en met kruiden (in keukenmachine) heel fijn hakken.
Kruidenmengsel in diep bord strooien.
Ossenhaasjes dun bestrijken met olie en royaal bestrooien met peper.
Boven- en onderkant in kruidenmengsel drukken.
Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
In grote koekenpan boter en rest van olie verhitten.
Ossenhaasjes in ca. 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé bakken.
Vlees bestrooien met zout en op vier warme borden leggen.
Serveren met gekarameliseerde witlof en aardappelgratin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees