Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oud Friese witte kool
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
witte kool
▢
aardappels
▢
vlees
▢
zakje
vleesjus
▢
pakje champignons
▢
uien
▢
boter
▢
kruiden naar smaak en eigen inzicht
bijv. kerrie, knoflook
▢
bloem
Instructies
Schil de aardappelen en snij de witte kool aan korte, dunne reepjes.
Smelt 125 gram boter en breng het water met de aardappelen aan de kook.
Doe nu de witte kool in de gesmolten boter.
Voeg bij de witte kool en de boter nog twee kopjes water.
Hak ondertussen 4 teentjes knoflook aan kleine stukjes.
Vlees naar keuze wordt op je eigen manier klaargemaakt.
Hak nu ook de champignons in iets grotere stukken en begin die alvast te bakken in een beetje boter.
Als ze bijna bruin of helemaal zijn, knoflook toevoegen en even kort meebakken.
Daarna vuur er onder vandaan halen en wachten tot de witte kool klaar is.
Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Als de witte kool klaar is dan kunnen de champignons en de knoflook er door.
Voeg ook drie eetlepels bloem toe en roer dit door het geheel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland