Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ouderwets Boerenpotje uit de Oven
Een hartverwarmend boerenpotje uit de oven met malse varkensblokjes, spek, aardappelen en groenten. Comfortfood op z'n best!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
ovenschaal
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
600
g
varkenslapjes
in blokjes
▢
150
g
gerookt spek
in reepjes
▢
1
kg
vastkokende aardappelen
geschild en in dunne plakjes
▢
300
g
uiringen
▢
300
g
worteltjes
in schijfjes
▢
4
grote
zoetzure augurken
in blokjes
▢
50
g
boter
▢
1
theelepel
mosterd
▢
Peper en zout
▢
Verse
basilicum
fijngehakt
Instructies
Bak de varkensvleesblokjes in een braadpan aan met boter en kruid ze royaal met peper, zout, basilicum en een theelepel mosterd.
Leg de gerookte spekreepjes als eerste laag in een ovenschaal.
Leg hier een laag aardappelschijfjes bovenop.
Voeg vervolgens het gebakken varkensvlees, de uiringen, wortelschijfjes en augurkblokjes toe.
Dek dit geheel af met een tweede laag aardappelschijfjes.
Bevochtig de ovenschotel met een scheut water of bouillon.
Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 225 °C en laat het gerecht 45 minuten garen.
Haal de schaal uit de oven, verwijder de folie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Rioja of een Merlot, sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit boerenpotje.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter