Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot ongeveer 180 °C.
Meng in een kom de suiker, kaneel en vanillesuiker voor het suikerlaagje en zet apart.
Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom, voeg de melk beetje bij beetje toe en roer glad met een garde.
Voeg het ei en een snuf zout toe en roer tot een egaal beslag.
Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in ringen van ca.
0,5 cm dik.
Bestrooi de appelringen met een snuf kaneel.
Haal de appelringen door het beslag en laat ze iets uitlekken aan een vork.
Bak de appelringen in de hete olie 3 tot 4 minuten goudbruin.
Draai ze halverwege om.
Haal de appelbeignets uit de olie en dompel ze direct in het suikerlaagje.
Laat ze iets afkoelen op keukenpapier.
Bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de appelbeignets warm met een extra laagje poedersuiker voor een feestelijke touch. Perfect met een kop warme chocolademelk!Wijnadvies:Combineer met een glas mousserende wijn zoals Cava of Prosecco voor een feestelijke combinatie.