Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze met de hand in frietvorm.
Bedek de bodem van een metalen braadslee met olijfolie.
Leg de frietjes in de braadslee, zorg ervoor dat ze niet te veel op elkaar liggen.
Bestrooi de frietjes royaal met cajunkruiden en schep ze om met je handen zodat alle frietjes bedekt zijn.
Herhaal het kruiden indien gewenst.
Besprenkel nog wat olijfolie over de frietjes.
Bak de frietjes in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven, af en toe omscheppen, tot ze heerlijk knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de cajun aardappel frietjes als smakelijk bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht, of gewoon als lekkere snack met een dip naar keuze.
Wijnadvies:
Deze pittige frietjes passen goed bij een koude, verfrissende lager of een lichte, fruitige rode wijn zoals een Merlot. Als je liever wit drinkt, probeer dan een frisse Chardonnay.