Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovengebakken Kabeljauw met Asperges en Venkel
Geniet van deze smaakvolle kabeljauw met asperges en venkel, gebakken in de oven en geserveerd met romige tagliatelle.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
kookpan
Ingrediënten
▢
250
g
groene asperges
in stukjes van 3 cm gesneden
▢
1
venkelknol
gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
▢
4
stukjes
kabeljauwhaasjes
▢
Tomatensaus
naar eigen smaak gekruid
▢
Mozzarella
in brokjes
▢
½
bosje
dille
fijngeknipt
▢
Tagliatelle
voor 4 personen
▢
Peper en zout
naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bedek de bodem van een ovenschaal met een beetje tomatensaus.
Verdeel de stukjes asperges en gesneden venkel over de saus.
Leg de kabeljauwhaasjes bovenop de groenten en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Giet de rest van de tomatensaus over de kabeljauw en groenten.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 15 minuten, tot de kabeljauw gaar is.
Kook intussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Giet de tagliatelle af en meng deze met de fijngeknipte dille en leg de brokjes mozzarella erop.
Serveer de tagliatelle op een bord en schep de gebakken kabeljauw met de groenten eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Pasta
/
Vis