Vraag de vishandelaar de snoek schoon te maken, te schubben en de kop eraan te laten.
Wrijf de binnenkant van de vis in met peper, zout en een beetje olijfolie.
Leg de vis in een vuurvaste ovenschaal en giet de resterende olijfolie eroverheen.
Pel de ui en snijd deze in schijven.
Garneer de vis met de uienringen.
Verdeel de gepelde tomaten rondom de vis in de ovenschaal.
Strooi er zout en peper overheen en giet de witte wijn erover.
Verwarm de oven voor op 220°C (thermostaat 7-8).
Bak de vis gedurende 30 minuten in de oven.
Bedruip de vis regelmatig met het braadvocht om uitdroging te voorkomen.
Haal de vis uit de oven en besprenkel met citroensap.
Voeg klontjes boter en gehakte peterselie toe over de vis.
Plaats de schaal nog 10 minuten in de uitgedoofde oven, zodat de vis verder kan garen en de smaken zich goed mengen.
Serveer direct met gekookte aardappelen, bestrooid met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Combineer met een frisse salade of gestoomde groenten zoals broccoli of sperziebonen voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Serveer met dezelfde droge witte wijn die je bij de bereiding hebt gebruikt, zoals een Muscadet of Sauvignon Blanc.