Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Ovengebakken Sushi Cups
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
muffinvorm
schaar
SiliconenSpatelset
Ingrediënten
▢
300
gram
zalm
▢
250
gram
sushirijst
▢
3
nori vellen
▢
2
eetlepels
sesamolie
▢
1
avocado
▢
1
bosui
▢
1
eetlepel
honing
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
1
eetlepel
zwart sesamzaad
▢
½
theelepel
knoflookpoeder
▢
½
theelepel
uienpoeder
▢
½
theelepel
chilipoeder
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
Voor de Saus:
▢
4
eetlepels
mayonaise
▢
2
theelepels
sesamolie
▢
2
theelepels
sojasaus
▢
1
theelepel
sriracha saus
Instructies
Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
Knip met een schone schaar de nori vellen in kwarten.
Leg ze voor je neer en beleg elk stuk nori met sushirijst.
Gebruik eventueel vochtige handen om het plakken te verminderen.
Plaats de nori met rijst in de muffinvorm.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de zalm in blokjes en marineer ze met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
Meng goed en verdeel de zalm over de rijst in de muffinvormpjes.
Bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Terwijl de sushi cups bakken, bereid je de toppings voor.
Schil en ontpit de avocado en snijd deze in dunne plakken.
Snijd de bosui schuin in ringen.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door.
Haal de warme sushi cups uit de oven en garneer ze met plakjes avocado, bosui, zwart sesamzaad en de zelfgemaakte saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze ovengebakken sushi cups als smakelijke hapjes op je volgende feestje of als verrassende snack voor het gezin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Sushi
/
Zalm