Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovengebakken Vacherin Mont d'Or
Geniet van dit heerlijke kaasgerecht als bijgerecht of als onderdeel van een kaasplankje.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
knoflookbol
▢
50
ml
witte wijn
▢
¼
theelepel
geroosterd komijnzaad
▢
Roosjes bloemkool
▢
Stukjes
brood
▢
Roosjes romanesco
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
Verwijder de deksel van de Vacherin Mont d'Or en maak een vierkant van aluminiumfolie.
Plaats deze in de deksel en zet hierin de kaas.
Prik met een mes wat gaatjes in de kaas en steek hier hele dunne plakjes knoflook in.
Verdeel het geroosterde komijnzaad over de kaas.
Giet de witte wijn over de kaas en plaats deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten, of tot de kaas zacht en romig is geworden.
Snijd ondertussen het bruine brood in kleine stukjes om te dippen.
Blancheer de bloemkool- en romanesco-roosjes kort in kokend water.
Serveer de ovengebakken Vacherin Mont d'Or met het brood en de geblancheerde groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Snack
Land van herkomst
Zwitserland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch