Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenschotel Kabeljauw in Folie met Groenten
Een heerlijke en gezonde kabeljauwfilet verpakt in folie met groenten en een smaakvolle marinade van sherry en sojasaus.
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
aluminiumfolie
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
25
g
boter
voor invetten
▢
300
g
kabeljauwfilet
▢
2
bosuitjes
in schuine ringetjes
▢
¼
paprika
in reepjes
▢
50
g
champignons
in plakjes
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
2
eetlepels
droge sherry
▢
2
eetlepels
sojasaus
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bestrijk twee stukken aluminiumfolie met boter.
Leg de kabeljauwfilets met het vel naar beneden op de folie.
Verdeel de bosui, paprika en champignons over de kabeljauw.
Bestrooi de vis met zout en peper.
Besprenkel met sherry en vouw de folie losjes dicht, zodat er ruimte blijft voor de stoom.
Plaats de pakketjes in het midden van de oven en laat de vis in circa 10 minuten gaar worden.
Maak de pakketjes open en besprenkel de kabeljauw met sojasaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met rijst en gekookte peultjes voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse
Elzas Pinot Blanc
past perfect bij dit lichte visgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden