Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenschotel Macaroni met Bloemkool en Kaassaus
Een heerlijke ovenschotel van macaroni, bloemkool en Beyond Meat gehakt, overgoten met romige kaassaus en afgewerkt met een knapperig korstje.
Porties:
4
Bereidingstijd:
52
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
Koekenpan
ovenschaal
Steelpan
Ingrediënten
▢
1
bloemkool
in roosjes gesneden en kort voorgekookt
▢
350
g
macaroni
gekookt
▢
300
g
Beyond Meat gehakt
gekruid en rul gebakken
▢
1½
ui
fijn gesneden en meegebakken met het gehakt
▢
250
g
geraspte kaas
▢
1
pakje
room
▢
Flinke
scheut melk
▢
Peper
zout en Italiaanse kruiden (voor het kruiden van het gehakt)
Instructies
Kaassaus:
Verwarm de room, melk en geraspte kaas in een steelpan op middelhoog vuur.
Roer tot de kaas volledig is gesmolten en de saus glad is.
Ovenschotel:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Meng in een grote ovenschaal de gekookte macaroni, voorgekookte bloemkoolroosjes en het rul gebakken gehakt met de uien.
Giet de kaassaus gelijkmatig over het macaroni-mengsel en roer alles goed door elkaar.
Bak de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Zet vervolgens de ovenstand op grill en gril de schotel nog 7 minuten om een mooi goudbruin korstje te krijgen.
Serveer de ovenschotel warm en geniet van dit heerlijke comfort food!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Pasta
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch