Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenschotel met puree en gehakt
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Ingrediënten
6 personen:
▢
1½
kg
aardappels
kruimige geschild
▢
2
uien
fijngesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngesneden
▢
750
gr.
rundergehakt
▢
1
bakje
kastanjechampignons brunoise
▢
1
zakje
peterselie
fijngesneden
▢
50
ml
melk
▢
100
gr.
Gruyère geraspt
▢
3
lepels
olie
Instructies
Kook de aardappels in 20-25 min gaar.
Verhit ondertussen de oli in een braadpan, bak de uien en de knoflook tot ze glazig zijn.
Schep het gehakt en de champignons erbij en bak al roerend op hoog vuur tot het gehakt en de paddestoelen gaar zijn.
Roer de peterselie erdoor, breng op smaak met zout en peper.
Laat het ff afkoelen.
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Stamp de aardappels tot puree, verwarm de melk en roer deze erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe de helft van de puree in de ovenschaal, schep met een schuimspaan het gehaktmengsel (zonder vocht) op de puree.
Verdeel de andere helft van de puree over het gehakt.
Gruyère erover strooien. 30 min in de oven tot de kaas mooi bruin is.
Haricots vert erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Rundvlees
/
Vlees