Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui in de margarine glazig.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Voeg de zuurkool, appel, laurierblad en wijn toe aan de pan.
Laat dit 15 minuten stoven.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree met de hete melk, peper, zout en nootmuskaat.
Doe de gestoofde zuurkool in een ovenschaal.
Snijd de casselerrib in blokjes en verdeel over de zuurkool.
Bedek dit geheel met de aardappelpuree.
Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin kleurt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met grove mosterd en een frisse groene salade voor een compleet wintermaal.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Riesling of Pinot Blanc sluit perfect aan bij de frisse zuurkool en appel.