Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenschotel van kabeljauw en aardappelen
Naselli alla messinese
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
gram
kabeljauwfilet
▢
500
gram
aardappels
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
gesnipperde ui
▢
2
geperste teentjes knoflook
▢
11/2
dl
witte wijn
▢
zout
zwarte peper
▢
500
gram
ontvelde tomaten
▢
200
gram
zwarte olijven
▢
1
eetlepels
kappertjes
▢
1
mespunt
tijm
▢
2
laurierblaadjes
Instructies
Kook de aardappelen 10 minuten in licht gezouten water.
Giet ze af en snijd ze in plakken.
Verdeel de vis in stukken.
Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en fruit de ui 5 minuten.
Voeg de geperste knoflook, de tijm en de laurierblaadjes toe en fruit ze 1minuut.
Voeg de stukken vis toe en bak ze 2 minuten.
Doe er de ontpitte tomaten en de wijn bij en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Voeg de olijven, de kappertjes en de aardappelen toe.
Sluit de pan, zet hem in de oven en laat het gerecht op 275°C 30 minuten bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Italië