Verhit boter (eventueel met een scheutje olijfolie) in een snelkookpan of stoofpan.
Fruit de ui in de boter tot deze goudbruin is.
Voeg het gekruide paardenvlees (peper en zout) toe en bak tot al het vocht volledig verdampt is.
Dit is essentieel voor een rijke smaak.
Voeg donker bier toe totdat het vlees bijna onder staat en laat het vocht opnieuw volledig inkoken.
Herhaal dit proces nog een keer.
Voeg voor de derde keer bier toe totdat het vlees volledig onderstaat.
Voeg de laurierblaadjes toe en sluit de snelkookpan.
Laat het vlees 30-40 minuten koken (of 2 uur in een traditionele stoofpan op laag vuur).
Bind de saus met maizena tot de gewenste dikte.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met knapperige frieten en doperwtjes. Voeg voor extra smaak 4 gepelde tomaten toe tijdens het stoven.Wijnadvies:Combineer met een stevige rode wijn zoals een Malbec of een Syrah.