Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Padang Sambalmie met Pittige Visreepjes
Deze smaakvolle Padang sambalmie met visreepjes combineert de pittige kick van sambal met zachte mie en frisse groenten. Een heerlijk Indonesisch gerecht voor liefhebbers van kruidige smaken!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Wok
vergiet
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
350
g
visfilet
bijv. wijting, koolvis of roodbaars, in reepjes
▢
800
g
bamigroenten
▢
6
el
ketjap manis
▢
250
g
mie
½ zak Conimex Mie nestjes
▢
2-3
el
sambal oelek
naar smaak
▢
2
el
wokolie
Instructies
Breng een ruime pan water met een scheutje ketjap manis aan de kook.
Kook de mie in ca.
12 minuten gaar.
Trek na 2 minuten koken de mie los met 2 vorken en roer af en toe om.
Giet de mie af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Snijd de visfilet in brede reepjes.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheutje wokolie toe.
Wok de bamigroenten met de sambal 5 minuten.
Schuif de groenten naar de rand van de wok en bak de visreepjes 3 minuten in het midden.
Voeg de uitgelekte mie en de ketjap manis toe en wok alles nog 2 minuten.
Verdeel over 4 borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met seroendeng, sambal badjak, atjar tjampoer en kroepoek hot voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
2.2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Mie
/
Vis
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden