Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pakketjes met gegrilde zalm
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
schaal
Oven
grillpan
Ingrediënten
▢
4
moten
zalm
à ca. 150 g
▢
1
dl
olijfolie
milde
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
½
kleine
gele courgette
▢
½
kleine
groene courgette
▢
zeezout
▢
versgemalen peper
▢
4
bouquets garni
van 4 laurierbladeren &8 takjes krulpeterselie en venkelgroen
▢
1
citroen
▢
50
gram
boter
▢
1
dl
olijfolie
milde + beetje extra
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
fijngesneden
▢
takjes
tijm
Instructies
Verhit de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui en aardappel 3 minuten.
Voeg de bouillon en bloemkool toe (houd wat roosjes apart voor de garnering) en laat het geheel 10-15 minuten pruttelen.
Spoel de zalmmoten af, dep ze droog en leg ze in een schaal.
Klop de olie en het citroensap door elkaar en schenk dit mengsel over de vis.
Laat de vis 1 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de courgettes schoon, schaaf ze in lange, dunne sliertjes (bijv. met een kaasschaaf) en kook ze 1-2 minuten in water met wat zout.
Giet ze af en spoel ze met koud water.
Giet de vis af en kerf het vel twee keer licht in.
Verhit een grillpan met anti-aanbaklaag (niet invetten) en bak de moten, met de velkant eerst, ca. 3 minuten per kant.
De vis mag van binnen nog een beetje roze zijn.
Knip 8 rechthoeken van 25 x 20 cm uit vetvrij papier.
Bestrijk 4 vellen papier dun met wat olie, leg er een bouquet garni op en daarna de zalmmoot.
Bestrooi de vis met zout en peper en leg op elke moot een bergje courgette en daarop nog een stuk papier.
Vouw de randen van het papier om tot niet te strakke pakketjes.
Leg de pakketjes op een bakplaat en zet ze 5 minuten in de oven.
Boen de citroen schoon en snijd hem in partjes of plakken.
Smelt de boter in een pannetje.
Neem de zalm uit de oven, vouw de pakketjes open en schenk een beetje boter over de vis.
Garneer de pakketjes met de citroen, peterselie en tijm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Indonesië