Een heerlijke paksoi in een romige Chinese tomatensaus, perfect als hoofdgerecht. Voeg een smaakvolle twist toe met gebakken paksoibladeren als garnering.
Snijd de paksoi in stukken en kook deze kort in water totdat ze zacht zijn.
Smelt de boter in een pan.
Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer goed door om een roux te maken.
Voeg langzaam de melk toe en blijf roeren totdat de saus dikker wordt.
Meng de tomatenpuree, sojasaus, peper, zout en gemberpoeder door de saus.
Voeg de gekookte paksoi toe aan de saus en meng goed door.
Laat het geheel nog enkele minuten doorwarmen.
Serveer het gerecht warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Voor extra smaak kun je gebakken reepjes paksoibladen toevoegen als garnering of een smaakvolle toevoeging in soep of bouillon gebruiken.Wijnadvies: Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.